Peuteropvang ‘Ut Sterke’


 

Vanaf 2 tot 4 jaar is jouw peuter van harte welkom bij onze peuteropvang om te komen ontwikkelen en ontdekken in een rustige en huiselijk omgeving. Wij werken vanuit de methode Peuterplein, waarbij de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen en langzaam worden voorbereid op de basisschool.

Het peuterprogramma is voor 2- en 3- jarigen belangrijk. Het helpt hen bij hun ontwikkeling op sociaal, emotioneel en motorisch vlak. Ze leren spelen met andere kinderen en bereiden zich langzaam voor op het basisonderwijs. Wij observeren de ontwikkelingen van de kinderen met het observatiesysteem KIJK!

Alle leidsters zijn VVE (vroeg -en voorschoolse educatie) bekwaam.

Doordat wij samenwerken met de Basisschool is er een hele natuurlijke doorgaande lijn. De 2 en 3- jarigen gaan bijvoorbeeld al op bezoek bij groep 1, zodat ze de juffen leren kennen en de ruimte waar ze naar toe gaan.

Peuterplein

Je hebt hem misschien al eens gezien. Hij is knalblauw, heeft een gestreepte sjaal om en een fel oranje snavel. Dat is Raai de Kraai.

Hij woont bij ons op de groep. Hij neemt elke ochtend deel aan het kringmoment. Hij heeft een centrale rol binnen het programma peuterplein. In de meeste activiteiten speelt hij mee en maakt in elk thema wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij biedt troost en is het vriendje bij wie baby’s, dreumesen en peuters zich snel veilig voelen.

Hij is het speelkameraadje van de kinderen, waardoor hij voor veel kinderen de drempel iets lager maakt om mee te doen aan de activiteiten. Met Raai de Kraai kunnen kinderen zich op een veilige en speelse manier ontwikkelen.

Kortom, Raai de Kraai is een VVE methode voor 0-4 jarigen en het programma heet Peuterplein.

   

Ons ochtendprogramma:

– 08.00 binnenkomst peuters
– 08.30 start peuterprogramma
– 09.00 kringmoment, Raai de Kraai wordt wakker, we zingen het ‘Goede morgenlied’
– 09.30 spelen in groepjes/knutselactiviteit
– 10.00 fruit moment aangekondigd door Raai de Kraai
– 10.30 buiten spelen/peutergym
– 11.00 activiteit peuterplein
– 11.30 warme maaltijd aangekondigd door Raai de Kraai
– 12.15 voorlezen verhaal behorend bij het thema met Raai de Kraai
– 12.45 afsluiting aan tafel
– 13.00 peuterprogramma eindigt

Dag lieve Raai de Kraai tot de volgende keer!

Het peuterprogramma op de morgen bestaat uit activiteiten van peuterplein, knutselen, boekjes lezen en er kan vrij gespeeld worden. Tijdens het kringmoment wordt er iedere morgen het hulpje van de dag gekozen. Hij/zij mag dan onze handpop Dushi de eend zelf pakken en bij zich op schoot houden gedurende het kringmoment. Dit zorgt ervoor dat kinderen zich veilig voelen.

De activiteiten en de groepssamenstelling worden afgestemd op de behoefte van jouw peuter. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd maar ook met het ontwikkelingsniveau, zodat jouw peuter zich optimaal kan ontwikkelen en met veel plezier naar de peuteropvang gaat.

Voor de 3-jarigen hebben wij in de middagen een verlengde peuteropvang. Lees hier meer over onze verlengde peuteropvang.

Brengen en halen:

Tussen 8.00 en 8.15 u mag je jouw peuter brengen. Aan het einde van de ochtend hebben de ouders vanaf 12.45 u de mogelijkheid om een praatje te maken met de leidster en eventuele vragen kunnen dan gesteld worden.

Gelieve jouw kind tijdens het peuterprogramma gemakkelijke schoenen aan te trekken en de naam erin vermelden.

Openingstijden:

Onze peuteropvang is tijdens de schoolweken van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 – 13.00 u.
Heb je een keer, eerder of later dan onze openingstijden, opvang nodig kun je dit altijd bij ons aanvragen.

Extra aanbod:

Bewegen op Muziek

Kinderyoga

3+ Peuteropvang