Dagopvang ‘Ut Kerreraad’


Hier worden kinderen van 0-13 jaar opgevangen. Dit is een verticale groep, waarbij aandacht is voor de ontwikkeling van iedere leeftijdsgroep. Kinderen van 0 jaar volgen hun eigen ritme, in overleg met de ouders. Iets oudere kinderen gaan mee in het dagritme van de dreumesen en peuters. De kinderen eten en drinken gezamenlijk op de groep en er worden diverse activiteiten met de kinderen ondernomen. Ook is er ruimte voor vrij spel. Bij de inrichting is rekening gehouden met de behoefte van ieder kind.

Onze leidsters verzorgen een gezellig, leuk dagprogramma, waarin de kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. De leidsters spelen mee, waardoor de kinderen extra geprikkeld en gestimuleerd worden en directe begeleiding krijgen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook vrije speelmomenten, waarin de leidsters meer op afstand begeleiden. Jouw kind kan dan lekker ravotten met de andere kinderen of ervoor kiezen om even lekker rustig alleen te spelen. Wij gaan mee in hun ontwikkeling en passen hier ons programma op aan. Om de ontwikkeling te registreren maken wij gebruik van het observatiesysteem KIJK!. Lees hier meer over KIJK!

Voor meer info over de werkwijze van onze combigroep kunt u ons protocol werkwijze combigroep opvragen.

Peuterplein

Wij werken in deze groep vanuit de methode Peuterplein, waarbij de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen en langzaam worden voorbereid op de basisschool.

Er vindt elke dag een gestructureerd programma-aanbod plaats.

Terugkerende activiteiten in het programma zijn:

  • Kringgesprek;
  • Keuze activiteit
  • Gezamenlijk fruit- en drinkmoment;
  • Taalstimuleringsactiviteit
  • Spel (binnen en/of buiten)
  • Dagdeel afsluiting.
 

   

Je hebt hem misschien al eens gezien. Hij is knalblauw, heeft een gestreepte sjaal om en een fel oranje snavel. Dat is Raai de Kraai.

Hij woont bij ons op de groep. Hij neemt elke ochtend deel aan het kringmoment. Hij heeft een centrale rol binnen het programma peuterplein. In de meeste activiteiten speelt hij mee en maakt in elk thema wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij biedt troost en is het vriendje bij wie baby’s, dreumesen en peuters zich snel veilig voelen.

Hij is het speelkameraadje van de kinderen, waardoor hij voor veel kinderen de drempel iets lager maakt om mee te doen aan de activiteiten. Met Raai de Kraai kunnen kinderen zich op een veilige en speelse manier ontwikkelen.

Kortom, Raai de Kraai is een VVE methode voor 0-4-jarigen en het programma heet Peuterplein.

 
Ons programma voor de allerkleinste:

– 9.00 uur starten we de dag met het ‘Goedemorgenlied’
– 9.45 fruit-uurtje met een verhaaltje
– 11.30 warme maaltijd
– 15.00 koek/groente en drinken
– 16.15 – 16.45 uur mogelijkheid om eigen meegenomen tussendoortje te nuttigen

Tussentijds zijn er activiteiten en werken we met de methode peuterplein waarin ook activiteiten zijn opgenomen voor de allerkleinsten!

Daarnaast wordt er geslapen en vrij gespeeld. Het ritme van de baby’s wordt zoveel mogelijk aangepast aan hun eigen ritme thuis.

 
 
Brengen en halen:

Tot 08.30 uur of i.o. kun je jouw kind(eren) ’s ochtends brengen. Als jouw kind alleen een ochtend of een middag komt, kun je jouw kind ’s middags om 13.00 uur halen of brengen. Aan het einde van de middag kun je jouw kind(eren) vanaf 17.00 uur weer komen ophalen.

Verlengde tijden zijn mogelijk.

 Als je een keer moet afwijken van jouw reguliere tijden is dit in overleg met de leiding altijd te bespreken.

 
Openingstijden:

Onze dagopvang is van maandag t/m vrijdag geopend van 7.30 – 18.00 u.
Heb je een keer, eerder of later dan onze openingstijden, opvang nodig kun je dit altijd bij ons aanvragen.

Extra aanbod:

Bewegen op Muziek

Kinderyoga

3+ Peuteropvang