Onze flexibiliteit


 

Onze ervaring is dat kinderen die regelmatig het dagverblijf bezoeken zich sneller veilig en op hun gemak voelen. Deze basisbehoefte hebben kinderen nodig om verder te kunnen groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Binnen ons kindercentrum werken wij dan ook met vaste gezichten waardoor ouder en kind zich bij ons vertrouwd en thuis voelen. Kinderen leren tevens door in een groep te verblijven een wij-gevoel en het kind leert uiteindelijk de vaste rituelen en het dagritme van de groep herkennen.

Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hanteren wij binnen ons dagverblijf de regel dat een kind minimaal 2 maal per week, vijf uur per keer het dagverblijf dient te bezoeken.

Waarom?

Het geheugen van een jong kind is niet in staat om de herkenningsprikkel aan te spreken en kan zich na een week bij terugkomst in het dagverblijf weinig herinneren doordat de informatie is vervaagd. Hierdoor zal het kind telkens energie moeten steken in het wennen. Indien het kind het kinderdagverblijf regelmatig bezoekt (minimaal twee keer vijf uur per week), leert het dat de pedagogisch medewerker goed voor hem of haar kan zorgen als papa of mama er even niet is.

Samen met ouders bekijkt ‘Ut Kerreraad’ waar behoefte aan is qua tijd, ontwikkeling, extra aandacht en service. Een uniek concept om de opvang precies af te stemmen op wat de kinderen en ouders nodig hebben.

Handig om te weten:

De opvang kan tot 2 werkdagen van tevoren per half uur worden gereserveerd. Deze reservering doen de ouders/verzorgers te allen tijde per email naar administratie@utkerreraad.nl

In het geval van een calamiteit kan zo nodig de dag of avond van tevoren nog de opvang geregeld worden. Dit mag per email administratie@utkerreraad.nl of je kunt Tanja telefonisch benaderen.

Mogelijkheden ten aanzien van het reserveren:
  • Vaste opvang: Bij de inschrijving geeft je aan ons door welke dagen en tijden opvang je nodig hebt. Je hebt dan een vaste reservering. Wanneer er een wijziging zal plaats vinden kun je dit per email aan ons doorgeven naar administratie@utkerreraad.nl, dan kijken wij naar de mogelijkheden.
  • Vaste opvang in combinatie met flexibele verlenging: Naast de vaste reservering is het altijd mogelijk om flexibel de opvangtijden te verlengen per half uur. Dit kan zelfs nog op dezelfde dag worden aangevraagd.
  • Vaste opvang in combinatie met flexibele opvang: Wanneer je een vaste reservering hebt is het mogelijk om hiernaast flexibele opvang aan te vragen. Je reserveert de dagen en tijden per email naar administratie@utkerreraad.nl
  • Flexibele opvang op maat: Je reserveert de gewenste dagen en tijden per email naar administratie@utkerreraad.nl Wij bekijken de mogelijkheden en je ontvangt van ons een bevestiging. (tijdelijk niet beschikbaar)
  • Incidentele opvang: Heb je af en toe opvang nodig? Dan is incidentele opvang een goede oplossing voor jou. Ook als je géén klant bent van ons kindercentrum, kun je een losse dag of enkele uren bij ons afnemen. Je reserveert de gewenste dag en tijd per email naar administratie@utkerreraad.nl Wij bekijken de mogelijkheden en je ontvangt van ons een bevestiging.

 

Over de bijbehorende tarieven lees je hier meer.

 

Heb je advies op maat nodig en wil je samen kijken naar welk type opvang en overeenkomst het beste bij jouw persoonlijke situatie past dan helpen wij je graag. 
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mede doordat er bij ouders /verzorgers een actieve medewerking is ten aanzien van de verantwoordelijkheid van de reservering van de opvanguren die bij hen neer gelegd wordt, kunnen wij bovenstaande soorten mogelijkheden aanbieden.

Verder wordt onze werkwijze volledig ondersteund door het team van ‘Ut Kerreraad’, dat bestaat uit een mix van talenten, opleiding en ervaring. Er heerst een open en ontspannen sfeer, dit is mogelijk door de hoge betrokkenheid en enthousiasme van het team van ‘Ut Kerreaad’. Met andere woorden: ‘Wij staan klaar voor jouw kinderen!’

Onze kijk op kinderopvang ‘Een veilige thuisomgeving scheppen waar kinderen plezier beleven en zich kunnen ontwikkelen’.

Extra aanbod:

Bewegen op Muziek

Kinderyoga

3+ Peuteropvang